Interview with the humbly Saffa Yusof

Posted on October 22, 2018


Saffa Yusof is also known as "fayusof" among her audience. She wants to become full-timer influencer but if she has ever to change her job now, she loves to become a primary school teacher. Three words to describe her: A happy girl, Organised, and Never give-up. She has been doing a lot of review jobs from other small ig shops also.


Interview with the humbly Saffa Yusof

1. Apakah komen-komen yang lucu yang pernah Saffa terima dari followers Saffa?
Haha sebenarnya ada banyak jugak lah dan ada yang dm jugak 😂. Biasanya budak budak lah yang nak try ngurat guna pickup line Chia Chia 😂 .


2. Apakah pandangan Saffa tentang menjadikan influencer sebagai perkerjaan sepenuh masa?
Pada pandangan saffa sangat bagus . Sebab bukan senang tau nak dapat duit pada zaman sekarang ni . Kalau ada peluang jadi influencer sepenuh masa, hargailah 😂. Tapi kita sebagai influencer kene lah jaga attitude walaupun dalam media sosial sebab zaman sekarang macam macam cara boleh jatuh kan maruah kita 🌝

3. Sekiranya Saffa diberi peluang untuk menukarkan perkerjaan Saffa, apa pilihan Saffa?
kalau lah saffa dapat ubah pekerjaan saffa , saffa pilih jadi cikgu sekolah rendah 👩🏻‍🏫. Sebab dari kecik teringin sangat nak jadi cikgu and saffa sangat suka budak budak haha . And lagi satu jadi cikgu ni rasa macam dihargai dgn ilmu yang dicurahkan ewahh 😂

4. Berikan tiga perkataan yang boleh menggambarkan personaliti Saffa dan kenapa Saffa memilih perkataan-perkataan tersebut.
Em apa eh ? okay pertama ialah Happy . Saffa jenis bukan orang yang cepat emo 😂 and tak suka marah marah. Yang kedua pula kemas . Dari segi ruang bilik mesti nampak kemas , kalau tak kemas saffa akan bersihkan sampai bersih . Tak tidur pun takpe lah janji bilik bersih 😂. okay yang terakhir , Dongibab ( Dont giveup ) . selagi saffa tak dpt sesuatu benda tu , saffa akan usaha sampai dapat . Tak suka kalau buat sesuatu tu separuh jalan sahaja 😋



5. Banyak orang cakap influencer adalah sesuatu kerja yang senang dan gaji banyak, apakah pandangan Saffa terhadap isu tersebut?
Pada pandangan saffa , ramai orang pikir senang dan mudah untuk dapat duit . Tapi pada influencer yang perlu review gambar or video adalah sangat susah walaupun simple . Kami sebagai influencer perlu beri yang terbaik pada customer atau client , tanak lah orang pikir bende ni temeh dan tak ikhlas bila review . Kalau ikhlas buat kerja , mudah lah perjalanan rezeki masing masing ☺️

6. Sekiranya Saffa diberi peluang untuk balik ke sepuluh tahun lepas dan berpeluang berkomunikasi dengan Saffa sepuluh tahun dulu, apakah yang Saffa sekarang akan beritahu Saffa dulu?
sekiranya lah kan , Saffa nak bagi tahu pada saffa yang sepuluh tahun dulu tu belajar lah sungguh2 smpai dpt straighf A dan bertegas lah supaya dapat sambung belajar untuk kebaikan sendiri . 😂 Dan tak lupa juga , kalau dulu dah ada insta , saffa suruh dia main insta dan buat benda viral sebab dgn insta ni lebih senang dpt duit haha

7. Dalam kehidupan Saffa, apakah keputusan yang paling Saffa menyesal?
saffa paling menyesal tak sambung belajar . serius menyesal haha

8. Sebagai seorang influencer, apakah cabaran yang paling sukar yang pernah Saffa hadapi?
Paling sukar ialah pernah kena maki dengan ig shop sebab review lambat dan follower mereka tak naik .


Follow Saffa Yusof at:
Instagram - @fayusof